A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Відбувся районний семінар вчителів образотворчого мистецтва

Дата: 19.02.2018 09:01
Кількість переглядів: 270

14 лютого 2018 року на базі Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбувся районний семінар вчителів образотворчого мистецтва з теми: «Мистецька терапія та сучасні техніки її впровадження як новий напрям професійної діяльності вчителів образотворчого мистецтва (практичний аспект)».

Спеціалісти в галузях психології, педагогіки і медицини стверджують, що у шаленому ритмі сучасності світ духовного залишається обділеним нашою увагою. Це стає причиною душевного незадоволення, страждань, переживань, стресів. Проблеми внутрішнього світу людини можуть бути непомітними на перший погляд, але є не менш важливими, ніж фізичне здоров’я. Вчасно виявити їх дуже важко. Чітко визначених симптомів не існує. Але останнім часом популярності набуває метод діагностики та лікування за допомогою художньої творчості. Інакше такий метод називають арт-терапією або мистецькою терапією. Вона дає можливість кожному розкрити і показати свій внутрішній світ, а спеціаліст має можливість його оцінити. Цей метод широко використовується психологами всього світу, проте актуальним та дієвим він є і для педагогічної науки.

В означеному заході взяли участь учителі образотворчого мистецтва закладів освіти району та методист районного методичного кабінету Круць С.В. У рамках семінару методистом та вчителями образотворчого мистецтва проведено майстер-класи: «Виготовлення листівки у форматі 3D» (Бабич В.О., вчитель Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. №2), «Виготовлення «Валентинки» та фарбування натуральними барвниками як дієвий компонент арт-терапії» (Моховик Н.М., вчитель Мліївської ЗОШ І-ІІІ ст. №2  імені М.М.Артеменка), «Виготовлення листівки «Серце в долоньках»» (Круць С.В.).

Знання та навички, отримані в ході семінару, допоможуть вчителям району застосовувати на практиці різні техніки арт-терапії, розвивати в учнів креативність як здатність до творчості, забезпечити позитивний емоційний стан учнів та їх соціокультурну адаптацію.

  

  

  

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора