A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

29 січня виповнюється 100 років битві під Крутами.

Дата: 26.01.2018 10:37
Кількість переглядів: 238

У 1918 році на залізничній платформі в Крутах за 130 км від Києва українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю.

Відтоді українці вшановують цей день, як символ героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначатиметься 100-та річниця бою під Крутами, котрий для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

З нагоди 100-річчя бою під Крутами Інститут національної пам’яті розмістив спеціальну соціальну рекламу. На білбордах містяться написи "Перші кіборги" та "Крути".

У Києві  презентували художній фільм у жанрі історичний екшн "КРУТИ 1918", присвячений 100-річчю бою студентів під Крутами."

Сценарій розпочали писати до трагічних подій на Майдані та війни на Сході країни, і ми були вражені, наскільки повторюється ця історія сторічної давнини. Це було дуже дивно, та ми продовжили роботу над фільмом і почали вносити корективи і доробляти сценарій, щоб глядачі побачили настільки точні події та емоції, наскільки це взагалі можливо зробити", - розповів на презентації автор сценарію Костянтин Коновалов.

У батальних сценах було залучено понад 1500 людей, велика частка з яких - нацгвардійці та волонтери.

Учасники зйомок художнього фільму "Крути 1918" позують для фото, Київська область, 19 січня 2018 р.

"Ця історія столітньої давності - це той програш, який ми уважно вивчаємо, аналізуємо, щоб рухатися далі. Це той "Перл-Харбор", після якого Україна піднялася і буде рухатися далі", - розповів держсекретар міністерства Артем Біденко.

Презентація  художнього фільму "Крути 1918"

 

Потяг на території меморіалу пам'яті Героїв Крут

         З метою відзначення Дня пам’яті  Героїв Крут просимо організувати та провести у закладах загальної середньої освіти заходи виховного характеру за участі учасників АТО. Інформацію про проведені заходи розмістити на сайтатах закладів загальної середньої освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора