A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Відбувся районний  семінар-практикум  вчителів фізики на тему: «Інтерактивні технології у навчанні учнів»

Дата: 18.04.2018 12:06
Кількість переглядів: 261

      У  Городищенському економічному ліцеї  Городищенської районної ради Черкаської області 13 квітня 2018 року відбувся районний  семінар-практикум  вчителів фізики на тему: «Інтерактивні технології у навчанні учнів».

     Вчителям фізики освітніх закладів району Жуган  Надія Григорівна,  директор ліцею, презентувала  інноваційну  освітню  діяльність                                                                           Городищенського економічного ліцею,  відзначила  досягнення учнів  та важливу роль команди вчителів,  які  опановують інноваційні освітні технології  та  активно впроваджують їх в освітній процес.

       Вчитель Шастун Вікторія Анатоліївна поділилася враженнями від  поїздки на Форум глобальної освіти, який проходив у Дубаях, вказавши на важливу роль вчителя.                                          

      В ході проведення семінару відбулися STEM майстер-клас «Інтерактивні уроки з використання гри Minecraft: Education Edition» та тренінг «Використання робототехніки LEGO у навчанні фізики»,  які  провела

вчитель Сотникова  Софія  Анатоліївна.  
На майстер-класі вчителі фізики подорожували по веб-квесту «Нова українська школа» в «Ліцеї майбутнього», що створили ліцеїсти у віртуальному світі гри Minecraft Edu. За допомогою гри можна моделювати, проектувати, програмувати, створювали спільні проекти, вивчати фізику, математику, інформатику, географію, біологію тощо.
На тренінгу з робототехніки вчителі фізики  збирали роботів та програмували їх, працюючи в командах над спільними проектами. Робототехніка розвиває творче мислення, допомагає вивчати в інтерактивній формі фізичні явища та закономірності: ехолокація, вимірювання освітленості, оптичні явища тощо за допомогою різноманітних датчиків роботів LEGO.

     Реалізацію  діяльнісного  підходу на уроках фізики шляхом використання  електронних засобів навчання та вимірювальної цифрової лабораторії Einstein презентував учасникам семінару вчитель Клепко Ігор Володимирович.

     Семінар пройшов у  активній  творчій атмосфері,  вчителі фізики отримали  практичні навички  використання  сучасних  інтерактивних технологій  та  позитивний досвід  їх використання в освітньому процесі.        

      Дякуємо адміністрації  Городищенського економічного ліцею,  педагогам  за  творчий та креативний підхід у підготовці семінару.

   

   

  

  

  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора