A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Семінар-практикум  «Дії керівного складу та сил цивільного захисту закладу дошкільної освіти у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті»

Дата: 29.03.2018 13:35
Кількість переглядів: 499

     Дитинство – найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно й інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування й захисту.

    Збереження життя і здоров’я дітей – це одне з найважливіших завдань. Протягом навчального року в закладах освіти проводиться навчання з питань цивільного захисту для працівників і вихованців. Навчальний рік з цивільного захисту закінчується проведенням в закладах дошкільної освіти «Тижня безпеки дитини».

    На виконання наказу Міністерства  освіти і науки України «Про Положення про функціональну підсистему «Освіта і наука України» Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру» від 03.09.2009 № 814, згідно з  наказом  відділу освіти  №35 від 15.01.2018 «Про проведення об’єктового тренування з цивільного захисту в Городищенському дошкільному навчальному закладі №1 «Джерельце» та з метою привернення уваги працівників, вихованців та їх батьків до питань дотримання вимог законодавства з цивільного захисту, охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки життєдіяльності в освітньому процесі і в побуті, поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та безпечного способу життя серед дітей та батьків, виробленню у дітей дошкільного віку практичних дій в умовах надзвичайних ситуацій в Городищенському дошкільному закладі №1 «Джерельце» 28 березня 2018 року було проведено семінар-практикум на тему: «Дії керівного складу та сил цивільного захисту закладу дощкільної освіти у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті».

    У семінарі взяли участь Жовталюк Н.П. – головний спеціаліст відділу освіти, начальник штабу ЦЗ відділу освіти, Пислиця П.В. – інженер з охорони праці відділу освіти, заступник начальника штабу ЦЗ відділу освіти, Станько Я.Я. – провідний фахівець Городищенського РС УДСНС України у Черкаській області, Мазур Л.П. – методист районного методичного кабінету, Сиченко В.М. – директор Опорного навчального закладу – Городищенська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 та завідувачі закладів дошкільної освіти району.  

Вихователь-методист Барабаш А.М. Городищенського ДНЗ «Джерельце» познайомила  присутніх із планом роботи семінару-практикуму  та планом проведення «Тижня безпеки дитини» у закладі, заходами, які проводяться з працівниками, вихованцями та батьками. Також було переглянуто фрагменти занять в різних вікових групах:

- театралізована розвага за участі дітей старшої групи «Вогонь - друг, вогонь – ворог» (інструктор з фізичного виховання Пономар Т.І. та музичний керівник Підгайна Т.Л.);

-   «Школа дорожніх знаків» (вихователь Коток О.В.);

-  «Правила безпечної поведінки в побуті» (вихователі Сластіон С.І., Германчук Г.В.);

- «Дії під час надзвичайної ситуації» (вихователь Шкребко Т.О.).

    Після отримання сигналу про виникнення надзвичайної ситуації було проведено тренування з відпрацюванням дій керівного складу та формувань ЦЗ  ДНЗ при проведенні евакуації. Навчальна евакуація дітей та працівників  з приміщення дитячого садочка в укриття проведена організовано, згідно з вимогами законодавства.  

    Підсумки роботи семінару - практикуму підвела начальник штабу цивільного захисту відділу освіти Жовталюк Н.П. Рекомендації з питань цивільного захисту надав провідний фахівець Городищенського РС УДСНС України у Черкаській області Станько Я.Я.

    На закінчення вихованці старшої групи зачарували гостей запальними таночками. Семінар для завідувачів закладів дошкільної освіти пройшов цікаво, кожен з присутніх перейняв досвід роботи з питань цивільного захисту та отримав позитивні емоції.

  

           

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора