A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Відбулося навчання лідерів загальноосвітніх навчальних закладів Городищенського району

Дата: 16.11.2019 06:32
Кількість переглядів: 399

Україна бажає миру!

У кожного, ким би він не був, чим би він не займався,

                   є один борг, який потребує самовідданого й вірного

                   служіння: захищати мир.

                                                                     Микола Тихонов

Мир на планеті –  надзвичайно актуальна тема в усі часи. І це не дивно. Адже будь-яка людина, що загляне всередину себе, у свою душу, у свій розум, підтвердить, що зберегти мир іноді нелегко навіть у собі, що вже казати про стосунки між людьми (навіть близькими), а тим більше між країнами. Однак повинна ж бути в цього поняття якась основа, опорна точка, зміцнивши яку, цілком реально досягти стану миру всередині себе, а отже, привнести його у своє оточення.

          13 листопада 2019 року  на базі районного Будинку дітей та юнацтва  відбулося навчання лідерів загальноосвітніх навчальних закладів Городищенського району.  Зустріч була  присвячена тому, щоб навчитися приймати один одного такими, які ми є,  розуміти один одного й жити мирно. Участь взяли 10 лідерів.

          Підготувала та провела навчання  методист РБДЮ Наталія Бойко.

  Темою заняття обрали «Мир на землі – це затишок і тиша». Заняття присвятили Дню Гідності і Свободи.

      Діти за допомогою  тренінгових вправ «Моє ім’я» та  «Я - зірка»  привітались та налаштувалися на робочий лад. Далі лідери  брали активну участь на занятті, виконуючи різні вправи, робота в групах.  Під час Хвилинки вільних думок слід відмітити  таких лідерів, як  Антона Шаталава   та Юлію Пацину ( Городищенська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені С.С. Гулака-Артемовського),    Лоліту Пономаренко (Орловецька ЗОШ І-ІІІ ступенів),  Анну Турло(Петропавлівський НВК),  Ангеліну Корчака  та Ольгу Биханькову (Городищенська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2),  Софію Кириленко та Діану Сидоренко (ОНЗ – Городищенська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3) та інших. Розглянули  інформаційне повідомлення «Проблема миру та війни».  Провели вправу «Сніжний ком – якості лідера»,  де кожен учасник зібрання продемонстрував лідерські якості.

          Для учасників «Школи Лідера» були проведені цікаві вправи: «Рамена», «Діалог із майбутнім», «Побажання».   

         Із великим задоволенням лідери  взяли участь  у  майстер-класах, які підготували  та провели для них керівники гуртків Будинку дітей та юнацтва «Хореографічна руханка» , керівник  хореографічного гуртка  Антон  Лавренко  та    виготовили оберіг для захисників України  «Голуб миру», керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Умілі руки»  Світлана Денисенко. Ми пам’ятаємо наших героїв, які боролися проти несправедливості, стояли насмерть за мир у нашій державі. Низький їм уклін. Ми серцем і душею з тими, хто й у ці дні боронить нашу свободу на сході України, пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя задля нашого щасливого майбутнього.

          Закінчили заняття з гарним настроєм, посмішками та позитивними враженнями.  Дякую всім лідерам за активну, плідну працю. 

         Дорогі лідери! Ви молоді жителі нашої планети. І від вас залежить майбутнє. Нехай усі ми навчимося розуміти й поважати одне одного, нехай почнеться на Землі нова історія історія Людства, яке не знає війни.

 Ми прагнемо миру!

 

Наталія Бойко

методист РБДЮ

 


« повернутися

Вхід для адміністратора