A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

20 листопада 2019 року на базі КЗ «Районного Будинку дітей та юнацтва»   провели семінар-практикум педагогів-організаторів

Дата: 26.11.2019 09:09
Кількість переглядів: 359

Могутнє почуття любові до Батьківщини.

 

«Відкрити перед кожним вихованцем усі джерела, якими живиться могутнє почуття любові до Батьківщини. Це і природа рідного краю, слово рідної мови, культ Матері і Батька, Мала Батьківщина, її історичне та героїчне минуле, працелюбність.»

В.О. Сухомлинський

 

Згідно плану роботи районного методичного  об'єднання  педагогів- організаторів  та керівників гуртків 20 листопада 2019 року на базі КЗ «Районного Будинку дітей та юнацтва»   провели семінар-практикум на тему: «Становлення національно-патріотичної свідомості у школярів та вихованців через впровадження інтерактивних  форм роботи».

У семінарі взяли участь 6 педагогів-організаторів навчальних закладів Городищенського району та 6 керівників гуртків РБДЮ, вихованці вокального колективу «Росинка» (керівник Лариса Миронова) та Наталія Бойко, методист РБДЮ, яка керує даним методичним об’єднанням.

На початку заходу слова щирих привітань лунали із вуст  вихованців Будинку дітей та юнацтва. Підготували та провели виховний захід, присвячений Дню Гідності та Свободи, переглянули презентацію»Україна – територія гідності і свободи», флешмоб «Україна». Вихованці вокального колективу «Росинка»  подарували учасникам зібрання Хвилинку насторою, виконавши пісні «Мир над Україною», «Над Україною» (Дар’я Коваленко), «Це моя Україна (Тетяна Левицька).  Хвилиною мовчання  вшанували всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.

 Педагоги-організатори поділилися своїм  досвідом  роботи та   презентували  свої  набутки і досягнення щодо інтерактивних форм та  методів  з національно-патріотичного виховання (Тетяна Вигінна, педагог-організатор Орловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів; Наталія Заболотня, педагог-організатор Петропавлівського НВК; Вікторія Панько, педагог-організатор ОНЗ – Городищенська ЗОШ І-ІІІ ст..№3; Тетяна Войцехівська, педагог-організатор  Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст..№1; Анастасія Татарчук, педагог-організатор  Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст..№2).

В свою чергу керівники гуртків РБДЮ поділися своїм досвідом, запропонувавши всім присутнім взяти участь у майстер-класах патріотичного спрямування. Світлана Денисенко, керівник гуртка «Умілі руки» - паперопластика «Голуб миру»; Ірина Різник, керівник гуртка «Берегиня» – модульне оригамі «Колос життя»; Оксана Гайдамака, керівник гуртка «Чарівна перлина»  – паперопластика «Маки пам’яті»; Оксана Островська, керівник образотворчого мистецтва – градієнтна заливка «Мирне небо». У підсумку зібрали чудову «Листівку для Захисника України».

Родзинкою семінару став веселий фітнес, який підготував та провів керівник хореографічного  гуртка Антон Лавренко.

Цей семінар-практикум в черговий раз підтвердив, що робота районного методоб'єднання педагогів–організаторів та керівників гуртків проводиться на належному  рівні і  дає змогу  педагогам набути досвіду та  майстерності у вихованні підростаючого покоління нашої держави.

Завдяки людям, яким небайдужа доля України в цілому і кожного із нас окремо, ми маємо можливість і досі залишатися незалежною нескореною країною. То ж шануймо тих сміливих, відважних, гідних своєї держави людей і рівняймось на них.

Наталія Бойко

методист РБДЮ


« повернутися

Вхід для адміністратора