A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Історики-краєзнавці провели цікавий квест в центрі Городища

Дата: 25.02.2021 11:58
Кількість переглядів: 242

Нещодавно, в рамках участі у конкурсі «Джерело творчості», група вихованців гуртка «Історики-краєзнавці» Городищенської станції юних туристів у складі 16 учнів середньої шкільної ланки взяла участь у краєзнавчому квесті, який проходив на території Михайлівського храму. Метою заходу було закріплення теоретичного матеріалу, засвоєного школярами раніше.

Для проходження квесту гуртківці розділилися на три групи, до кожної з них був призначений коуч-наставник із числа старших гуртківців. Усім командам потрібно було виконати чотири завдання, два на території біля храму, потім ще два всередині церкви, в т. ч. останнє - на хорах.

Настоятель церкви, о. Богдан Жигало раніше неодноразово дозволяв гуртківцям проводити історичні і мистецькі дослідження церкви, заходити в найпотаємніші куточки храму, навіть показував (щоправда лише для хлопців) вівтарну частину, куди стороннє око майже не проникає. Цього разу він також без вагань і роздумів «віддав» церкву в розпорядження учнів (зрозуміло під наглядом керівника та церковної служниці).

Отже, завдання біля церкви включали пошук історичних пам’яток і пам’ятників, а ще - архітектурних елементів екстер’єру найстарішого храму міста, а також відповіді на запитання стосовно цих об’єктів.

Гуртківці виконували завдання швидко і дружно, коучі контролювали правильність виконання завдань, даючи дозвіл на проходження наступних. У підсумку вийшло, що всі три команди майже одночасно завершили квест, тому, як то кажуть, перемогла дружба .


« повернутися

Вхід для адміністратора