A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Хеппенінг «Національна єдність – запорука державності України».

Дата: 23.01.2019 12:00
Кількість переглядів: 275

День Соборності України  - цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято  і відзначають його з 1999 року.

Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми. Щороку 22 сiчня весь український народ iз вдячністю згадує тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу.

22 січня 2019 року на базі КЗ «РБДЮ» провели для керівників гуртків захід у формі хеппенінгу на тему: «Національна єдність – запорука державності України». Кожен керівник гуртків був учасником дійства: згадали всі етапи державотворення, славних синів і дочок України, які віддали своє життя за відродження незалежної соборної демократичної держави та утвердження національної ідеї; читали вірші  відомих поетів про Україну, ідею свободи, яких за любов до рідного слова прирекли до тюрем та поневірянь ( Івана Драча, Бориса Олійника, Василя Симоненка, Ліни Костенко, Миколи Холодного,Миколи Вінграновського); переглянули відеофільм «Небесна Сотня».

Сьогодні Україна переживає тяжкі часи. Часи, коли наші співвітчизники захищають на Сході свою країну від ворога. І ми вдячні їм за цей патріотичний подвиг. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Ми горді зватися українцями. Поклик рідної землі завжди відчували наші прадіди й діди, ті, хто живе в Україні та кого доля закинула на чужину. І де б не був українець, захвилюється аж до сліз, почувши рідне слово.

Пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.


« повернутися

Вхід для адміністратора