A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

День гідності та свободи

Дата: 22.11.2017 12:51
Кількість переглядів: 312

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно з яким 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи,  вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

        Із метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників та вшанування мужності й хоробрості борців за незалежність України у освітніх закладах району проведені    тематичні лінійки «День Гідності і Свободи»,  хвилина пам’яті, присвячена борцям за волю України. Учні та педагоги взяли участь у покладанні квітів до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні, написанні творів роздумів  «Україна, незалежність, гідність, свобода», «Революція    гідності: ми маємо пам’ятати», «Хочу жити у мирі».

Учні Хлистунівської ЗОШ І-ІІІ ст.  поклали квіти до меморіальної дошки загиблого в АТО, випускника  школи 2013 року Бердника Олександра Олеговича та вшанували пам’ять про нього хвилиною мовчання.

Літературно – мистецький перформенс «Від козаків до кіборгів» за участю учасника АТО Герасименка Валерія  проведено у Мліївській ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

У шкільних музеях та бібліотеках облаштовано тематичні експозиції.

Освітні заклади долучилися до акції «Запалимо свічки за єдину Україну», провели уроки пам’яті «Історія трагічної сторінки», години спілкування «Зима, що нас змінила».

Проведені заходи назавжди залишаться у пам'яті дітей і стануть    справжніми уроками життя.

  

  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора