A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

У Городищенському економічному ліцеї відбувся обласний семінар директорів гімназій, ліцеїв, колегіумів

Дата: 22.03.2018 13:43
Кількість переглядів: 249

  14 березня 2018 року в Городищенському економічному ліцеї Городищенської районної ради Черкаської області відбувся обласний семінар директорів гімназій, ліцеїв, колегіумів з теми «Використання хмарних технологій в управлінні сучасним закладом освіти».

             Семінар відкрила Чиркова Світлана Іванівна, методист лабораторії розвитку освіти та педагогічних інновацій КНЗ « Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», яка нагадала, що ліцей створений рішенням Городищенської районної ради Черкаської області від 14 травня 2003 р. Місія ліцею – формувати високоосвічену, національно свідому, творчу особистість, здатну критично мислити і відповідально діяти для розвитку громадян України. Ліцей має Всеукраїнський рівень визнання завдяки досягненням своїх учнів та випускників (16 переможців ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з економіки, математики, педагогіки і психології, інформаційних технологій). Застосування хмарних технологій в навчально- виховному процесі – один з пріоритетних напрямів діяльності ліцею. 80% учителів вдало використовують наявні електронні інформаційні ресурси.

           Учасників семінару привітав Кирпатий Микола Миколайович, начальник відділу освіти Городищенської РДА, який проінформував присутніх, що ліцею у 2015 році надано статус експериментального навчального закладу Всеукраїнського рівня з теми «Хмарні сервіси в освіті». Завдяки участі у цьому проекті, педагогічний колектив розпочав освоєння інформаційної технології «Хмарні технології» використовуючи платформу «Офіс – 365» компанії Майкрософт.

          Жуган Надія Григорівна, директор ліцею, провела віртуальну подорож по хмарно орієнтованому навчальному середовищу. Хмара ліцею налічує понад 500 презентацій, 1200 текстових документів, 15 опитувальників, реалізовано 8 проектів, проведено понад 100 уроків із використанням технологій «Офіс -365», майстер-класи для учителів інформатики та директорів навчальних закладів району, області. Із сервісами «Офіс – 365» працюють 12 учителів ліцею (80%). Надія Григорівна ознайомила учасників семінару з етапами проектування ХОНС на рівні керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Отже, ХОНС створює умови для активної співпраці, забезпечує мобільність суб’єктів і віртуалізацію об’єктів навчання, розвиток творчості й інноваційності, критичного мислення, уміння розв’язувати проблеми, розвивати комунікативні, співробітницькі, життєві та кар’єрні навички, працювати з даними, медіа й розвивати компетентності з ІКТ як учнів, так і вчителів.

         Учитель фізики та інформатики, тренер Майкрософт Клепко Ігор Володимирович продемонстрував, як розпочати роботу в Office 365, як оформити підписку, на що треба звернути увагу при заповненні, які дані треба вказати, яким чином підтвердити освітній статус, як приєднати власний домен, ввести адреси користувачів, пройти відповідні тренінги.

          Сотникова Софія Анатоліївна, учитель математики та інформатики, тренер Майкрософт , запропонувала фрагмент уроку математики з використанням хмарних технологій Офіс-365, а також захопила учасників семінару грою «Minecraft Edu». Ця гра –дещо видозмінена версія однієї з найпопулярніших ігор у світі. Перед гравцями – великий світ, що складається з кубічних блоків, якими можна маніпулювати найрізноманітнішим чином. Наприклад, створювати споруди будь-якої складності, досліджувати світ. Учні Городищенського ліцею створили модель ліцею майбутнього, в якій поєднали реальний макет ліцею з мріями про навчальний заклад. Учні та вчитель знаходяться на одній «карті» в інтерактивному світі, де разом мають можливість за допомогою гри дізнатися щось нове на практиці – від арифметики до кліматичних змін на планеті. Таким чином, Minecraft перетворюється на спільний майданчик для навчання та експериментів. Учасники семінару за допомогою гри перевірили знання «Концептуальних засад реформування середньої освіти».

          Учасники семінару спостерігали фрагмент уроку історії в 10 класі, який вела Бурлака Олена Вікторівна, заслужений учитель України, за допомогою хмарної технології Офіс-365. Учні разом з учителем вільно «розмовляють» мовою хмарних технологій, використовують наявні електронні інформаційні ресурси.

          Яскравим завершенням змістовно проведеного семінару став  хмарний калейдоскоп, під час якого керівники навчальних закладів перетворились на справжніх учнів і старанно виконували вправи, використовуючи хмарні технології,запропоновані учителями англійської мови, історії, української мови

         Підсумок семінару відбувся в інтерактивній формі : кожний учасник залишив на згадку власне враження, побажав колективу творчості, взаєморозуміння, натхнення, креативності, розвитку.

  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора