A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

20 квітня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відомі українські  історики провели майстер-клас для вчителів історії Черкаської області

Дата: 26.04.2018 14:15
Кількість переглядів: 294

20 квітня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Революційні потрясіння початку ХХ ст. в Європі: геополітичний, соціокультурний і антропологічний виміри» відомі українські  історики провели майстер-клас для вчителів історії Черкаської області.

Зустріч із професорами Русланом Пирогом та Василем Мельниченком відбулася в межах другої міжнародної науково-практичної конференції, приуроченої до 100-ї річниці Української революції 1917–1921 років.

Городищину на даному заході представляли вчителі історії (Т.В.Сторчова -  Орловецька ЗОШ І-ІІІ ст., О.І.Цапенко – Вязівська ЗОШ І-ІІІ ст., С.П.Константінова - Петропавлівський НВК, Н.О.  Буркут - Мліївська ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ім. М.М.Артеменка).

Учителям презентували дві нові книги, присвячені цій актуальній темі. Доктор історичних наук, професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки ЧНУ ім. Б. Хмельницького, голова Черкаської обласної організації Спілки краєзнавців України Василь Мельниченко презентував свою роботу «Селянство Черкащини в добу Української революції 1917–1921 рр. Збірник документів і матеріалів». У праці науковця висвітлено події Української революції, які відбувалися на Черкащині, та участь черкащан у боротьбі за незалежність і соборність України. Посібник доповнюють вміщені в ньому документи, хронологічна таблиця, унікальні зображення, а також фотографії видатних діячів революції.

Руслан Пиріг — дослідник проблем новітньої історії України, джерелознавець та архівіст, доктор історичних наук, професор, академік Української академії історичних наук, заслужений діяч науки і техніки України — розповів про гетьмана Павла Скоропадського. У своїй книзі «Гетьманат Павла Скоропадського у контексті Української революції 1917–1921 рр.» він висвітлив особливості того періоду. Досліджено також постать Павла Скоропадського, його гетьманську історію та історію роду. Особливу увагу автор приділив нетиповості німецької окупації українських земель. Книга також містить історичні портрети німецьких діячів і дипломатів.

Під час презентації відбулася професійна розмова щодо сучасного сприйняття суспільством доби гетьманату.

Руслан Пиріг розповів колегам, що в електронному вигляді його праця з’явиться найближчим часом.

Тетяна Сторчова, вчитель історії ЗОШ I-III ступенів (Городищенський район, село Орловець), зазначає: «Використаю подану інформацію в своїй роботі. Ця тема дуже актуальна в контексті сучасних подій в Україні».

Джерело: cdu.edu.ua Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

   

  


« повернутися

Вхід для адміністратора