A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Молодість, ентузіазм, креативність

Дата: 31.08.2020 14:31
Кількість переглядів: 221

Шкільні будні…. У кожного педагога вони свої, проте так приємно, коли вчителів єднає атмосфера творчої співпраці, взаємодопомоги, уміння колективно вирішувати найскладніші педагогічні  ситуації. Якщо говорити про педагогічний колектив Городищенської загальноосвітньої школи №2 – то це когорта досвідчених, мудрих, творчих учителів.

Кожен із них має родзинку у своїй роботі, яка виокремлює його серед інших; кожен має досягнення, варті уваги; кожен віддає часточку своєї душі   й тепло свого серця тим, заради кого приходить у клас – учням.  Та сьогодні мова про педагогів нашого закладу освіти, чия молодість, ентузіазм, креативність  гідно продовжують традиції, сформовані старшим поколінням.

        Світлана Вікторівна Антоненко – учитель української мови та літератури. Маючи досвід роботи методиста, вчителя,  у нашій школі відразу поринула у вир подій, адже  плекання  рідної мови  – процес безперервний,  багатогранний, цікавий, творчий.

        Свого часу ступила у слід своєї мами Наталії Петрівни Жовталюк і стала вчителем біології Інна Вікторівна Семиволос.  Людина енциклопедичних знань, вона вміло поєднує на своїх заняттях теоретичні аспекти предмета з його практичною стороною, постійно  утверджує  зв'язок науки з життям.

Продовжує справу свого батька Олександра Михайловича Вячеслав Олександрович Онопрієнко. Педагог докладає максимум зусиль для того, щоб учні з цікавістю поринули  у світ  навчальних предметів, які він викладає – інформатики та  фізики. Як учитель  інформатики, Вячеслав Олександрович надає практичну допомогу вчителям школи  з опанування інформаційно-комунікаційними технологіями.

Також наші колеги одним із пріоритетних завдань   вважають налагодження системної роботи з обдарованими та здібними дітьми. Такий підхід до справи дає результат. Більше третини переможців районного етапу Всеукраїнських олімпіад – вихованці Світлани Вікторівни, Інни Вікторівни та Вячеслава Олександровича. Ці педагоги виплекали ще й переможців обласного етапу  олімпіад з української мови та літератури, біології, екології, фізики. Їхні учні – серед переможців  районного етапу  конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Упродовж двох останніх років ми радо вітаємо ученицю Світлани Вікторівни Анастасію Коваль з перемогою в обласному конкурсі-захисті  в секції «Фольклористика».  Юлія Марченко стала переможцем конкурсу (ІІ місце) на краще есе серед учнів 10-11 класів закладів освіти Черкаської області «Кожен із нас президент».

             Навчаючи дітей, вчителі навчаються й самі: беруть участь у різноманітних методичних заходах, зокрема конкурсі на кращу серію цифрових ресурсів, виставці «Інноваційний пошук освітян Черкащини». Вячеслав Олександрович у співавторстві з учителем української мови та літератури Василиною Ларисою Леонідівною став переможцем Міжнародного конкурсу з українознавства на кращу розробку навчального заняття.

І це лише маленька краплинка  з того, що можна було б розповісти про цих учителів. Ми пишаємося нашими колегами, вдячні їм за тепло сердець, невтолиму спрагу до педагогічної праці. Бажаємо плідної роботи в новому навчальному році, якнайбільше позитивних моментів у спілкуванні, затишку й добробуту в родинах.

Людмила Очеретяна,

заступник директора Городищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів  №2


« повернутися

Вхід для адміністратора