A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

207 річниця від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 12.03.2021 15:19
Кількість переглядів: 299

«І мене в сімї великій, сімї вольній новій

Не забудьте помянути, не злим тихим словом …»

Відтоді, як пролунало перше слово Великого Кобзаря, звучить воно в серцях і душах українців і понині. Поза всяким сумнівом, Шевченко — це основа ідентифікації української нації. Безперечним також є й те, що Тарас Шевченко і його «Кобзар» — це скарбниця минулого українського народу і дороговказ для нових поколінь.

З нагоди 207 річниці від дня народження Тараса Шевченка  заклади освіти Городищенської територіальної громади долучилися до участі в обласному челенджі  # Шевченко-207 # та конкурсі читців «Тарасові вершини».  Проведено різноманітні заходи, а саме: вікторини «Калейдоскоп життєпису Тараса Шевченка», книжкова виставка «Шана Кобзареві», квест-гра «Слово Тараса – наша зброя і окраса», літературний марафон «О думи мої! О слово моє…»,  АРТ-пікнік, цікавий і сучасний захід, під час якого діти самі пізнавали глибини  шевченківського слова і мудрості.

 Здобувачі освіти створювали леп бук, змагалися в художній майстерності.

Всі ці та інші заходи допомогли молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Григоровича Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови нашої держави. І ще раз переконатися, що     поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора