A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Мовні табори Городищини

Дата: 07.06.2017 16:49
Кількість переглядів: 269

Із метою популяризації та поглибленого вивчення англійської мови з 29 травня 2017 року у Городищенському районі на базі Городищенського економічного  ліцею, Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені С.С. Гулака-Артемовського, Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Опорного навчального закладу –  Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Вільшанської ЗОШ І-ІІ ступенів, В’язівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Мліївської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Орловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Старосільської ЗОШ І-ІІІ ступенів в рамках літніх відпочинкових таборів працюють мовні табори.  

Городищенський економічний ліцей та Городищенська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені С.С. Гулака-Артемовського взяли участь у міжнародному проекті GoCamp та отримали волонтерську підтримку. GoCamp – це новий формат табору, робочою мовою якого є англійська. Протягом трьох тижнів табору діти означених шкіл долучаються до захоплюючих проектів та завдань, спілкуються англійською мовою з іноземним волонтером і відпочивають.

Основними тематичними напрямками роботи таборів є «Спорт і здоров’я», «Світ навколо нас», «Дозвілля», «Країнознавство», «Культурологія».

Мета і завдання занять у таборах передбачають підвищення рівня володіння дітей іноземною мовою шляхом живого спілкування; мотивацію учнів до вивчення іноземних мов; розширення світогляду школярів, ознайомлення їх з культурами та звичаями інших країн; розвиток організаційних навичок та лідерських якостей у дітей шляхом створення різноманітних проектів; урізноманітнення життя школярів шляхом проведення цікавих, незвичних форм роботи.

Організовані у навчальних закладах району літні мовні табори покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отримані упродовж навчального року. У цих таборах діти мають можливість застосовувати вже набуті знання з англійської мови у різних формах діяльності (ігрових і концертних програмах, спортивних змаганнях, театральних виставах тощо). Участь у мовному таборі допомагає дітям розкрити свої таланти та отримати досвід спілкування іноземною мовою. При цьому знання не оцінюються так як у школі: дитина сприймає навчання як гру.

Особливістю мовного табору є стиль навчання з акцентом на проведенні практичних занять, які можна застосувати повсякчас. Це дуже відрізняється від звичного багатьом батькам теоретичного підходу до освіти. Саме через таку діяльність діти істотно розширюють свій кругозір і дізнаються багато нового.

Під час перебування у літніх мовних таборах дитина здобуває необхідні мовні навички; непомітно долає мовний бар'єр; удосконалює свою розмовну мову; поєднує навчання із захоплюючим відпочинком; отримує мотивацію для подальшого удосконалення знань іноземної мови.

Заняття у літніх мовних таборах проходять у формі невимушеного спілкування, яке притаманне відпочинку у таборі.


 

  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора