A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Всесвітній день вишиванки

Дата: 21.05.2021 09:17
Кількість переглядів: 248

Вишиванка – символ України,

Кожної великої родини,

Нашої історії та мови

Залюбки вдягаємо її знову.

 

Вже стало доброю традицією, коли колективи освітніх закладів долучаються до участі в акції у Всесвітній день вишиванки. Свято проводиться щорічно у третій четвер травня, починаючи з 2006 року. Ініціатором стала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Цьогоріч відзначається  ювілейний 15-й Всесвітній день вишиванки. День вишиванки – відносно молоде, проте дуже улюблене народне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий може долучитись до участі в акції, одягнувши вишиванку.

Заклади освіти Городищенської громади замайоріли різнобарвними візерунками української вишивки. Вишиванки одягли не лише учні, а й усі вчителі. Така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики, під час яких і діти, і дорослі більше дізналися про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.

Здобувачі освіти декламували вірші, співали пісні про Україну, проводили квести та флешмоби… І як результат, окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.


« повернутися

Вхід для адміністратора