A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Осінні канікули в ЦДЮТ

Дата: 26.10.2021 10:14
Кількість переглядів: 189

Осінні канікули – час насолодитися останніми теплими променями сонця перед сніжною зимою. І, звичайно, канікули – це завжди прекрасний спосіб відпочити, поспілкуватися з однолітками і подивитися щось нове.  Насичений план роботи на осінні канікули не залишив байдужим жодного вихованця ЦДЮТ. Для змістовного і цікавого дозвілля дітей та підлітків у закладі велике значення приділяється залученню вихованців до проведення масових заходів з метою стимулювання їх особистого самовдосконалення, пошуку й підтримки творчої обдарованості.

З великим задоволенням діти приймали участь у одноденних походах в урочище «Петренкове» с. Петропавлівка та «Татарка» м. Городище, в тренувальних змаганнях з пішохідного туризму та екскурсії до м. Черкаси (керівники гуртків: Онопрієнко М. М.,Демиденко Т. В.). 

Справжнім святом музики та мистецтва для вихованців закладу стала участь у ХХVІІ Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «GOLDEN FEST» (керівник гуртків Миронова Л. А.) та підготовка до участі у Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі «Великий осінній Art People Fest» (керівники гуртків Медвідь Н. С та Дирда В. С.).

Виготовлення сюжетних аплікацій, осінніх листівок, проведення майстер-класів з оригамі та заняття з образотворчого мистецтва на тему «Осінній пейзаж» були цікавими та корисними для гуртківців художньо-естетичного напрямку (керівники гуртків: Гайдамака О. В., Різник І. В., Островська О. Б.).

Новим видом діяльності в закладі став гурток «Акторська майстерність» (керівник Швая А. А.), де діти мають можливість опанувати ази драматургії, ораторської майстерності, познайомитися з основними жанрами театрального мистецтва, вдосконалити свою емоційну виразність та проявити себе не лише як актор, а і як режисер та сценарист.

Традиційно змістовно і пізнавально проходили канікули вихованців гуртка «Історики-краєзнавці» (керівник Пеляк В. А.). Вони упорядковували нумізматичну колекцію музею Дирдинського ЗЗСО та здійснили мандрівку до с. Мошни, де відвідали музей Т. Г. Шевченка, Преображенську церкву 1840 р., оглянули найвідоміші пам’ятки села – колишні католицький костел та  будівлю школи для шляхетних дівчат, споруди архітектора Владислава Городецького, здійснили підйом на вершину Мошногіря, де побували на валах і ровах скіфського городища, погостювали в Мошнівському центрі дитячої та юнацької творчості.

Продуктивно використовували канікулярний час і гуртківці МАН. Досвідчені педагоги Мусієнко В. І., Єременко О. Д, Антоненко С. В. та Шастун В. А. на своїх заняттях готували вихованців до І етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, який щорічно проходить у грудні. 

Оскільки, осінні канікули ще тривають, колектив закладу планує організувати засідання активістів Ліги старшокласників нашої громади та провести свято «Halloween» в українських традиціях.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора