A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Проведено уроки з медіаграмотності

Дата: 21.02.2022 10:54
Кількість переглядів: 120

17 та 18 лютого у закладах освіти громади проведено уроки з медіаграмотності, що започатковані у рамках Національного проєкту з медіаграмотності "Фільтр" Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки.

"Проведення такого уроку – це історична подія для нашої країни. Урок не просто символічний. Інформаційні атаки з боку РФ відбуваються щодня, а саме медіаграмотність – це одна з найважливіших навичок для запобігання поширенню таких маніпуляцій та фейків", – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Урок з медіаграмотності покликаний привернути увагу молодого покоління до розвитку критичного мислення. Під час уроку вчителі разом зі школярами проговорили різноманітні способи розпізнавання фейків, види маніпуляцій в мережі та розглянули процеси створення новин.

Усім школам запропоновано скористатися навчальними матеріалами з медіаграмотності з онлайн-платформи національного проєкту з медіаграмотності "Фільтр" – filter.mkip.gov.ua.



« повернутися

Вхід для адміністратора