A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Організація роботи практичних психологів під час воєнного стану

Дата: 14.04.2022 16:08
Кількість переглядів: 190

 

Війна, руйнації, масова загибель людей, масштабна міграція населення – всі ці катастрофічні події запускають нові формати взаємодії між потенційними отримувачами допомоги та спеціалістами. Потреба оновити та збагатити свої  знання у цьому напрямку постала і перед практичними психологами закладів освіти громади. Саме тому 13 квітня 2022 року на базі Городищенського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 проведено семінар практичних психологів закладів освіти громади. Розглянуто питання щодо нормативно-правового забезпечення діяльності фахівців психологічної служби під час воєнного стану та організації волонтерської групи практичних психологів закладів освіти.

Практичний психолог Городищенського економічного ліцею Лідія Хоменко провела засідання інтервізійної групи з колегами на тему «Психологічна допомога та підтримка в умовах воєнного стану». Мета групи – підтримка професійного рівня, вдосконалення фахових навичок та взаємопідтримка  спеціалістів. Учасники озвучили актуальні теми в роботі практичних психологів (із збереженням конфіденційності): робота з дітьми та дорослими, що зазнали травм війни, допомога педагогам у налагодженні дистанційної освітньої комунікації, супровід адаптації новоприбулих дітей до умов навчання і спілкування, самодопомога спеціаліста у напрямку попередження та подолання емоційного вигорання.

Практичні психологи опрацювали внутрішні та зовнішні ресурси у розрізі теми, виконали ряд вправ та завдань, що допомагають побудувати кращу комунікацію з кризовим клієнтом, а також на практиці застосували деякі моделі консультації.

Методист методичного сектору відділу освіти Людмила Мазур підвела підсумки проведення семінару, відмітивши актуальність, важливість розглянутих питань, отриманої інформації та її практичну значимість.

Волонтерська група психологів закладів освіти громади:

Лідія – (067)852-55-88

Оксана – (096)201-03-16

Олена – (067)627-82-33

Оксана – (063)181-44-15

Інна – (063)400-72-96

 


« повернутися

Вхід для адміністратора