A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Проблемні питання освіти Городищини

Дата: 18.05.2022 16:31
Кількість переглядів: 178

        З 10 по 18 травня 2022 року проведено ряд засідань робочої групи з питань оптимізації мережі закладів освіти Городищенської міської ради. У засіданнях взяли участь міський голова  Мирошник В.П.,  заступники голови Городищенської  міської ради Біба О.О. та Оверченко  А.В., депутати міської ради, члени профільної комісії, старости населених пунктів, працівники відділу освіти та керівники закладів загальної середньої освіти громади.

         В ході робочих засідань розглянуто питання:

  • Оплати праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти відповідно до формульного розрахунку державної  освітньої субвенції;
  • Оптимізації мережі закладів освіти та приведення у відповідність розрахунку державної  освітньої субвенції на оплату праці педагогам;
  • Підготовка закладів освіти до роботи в період опалювального сезону на 2022-2023 навчальний рік.

        По питанню оплати праці педагогів учасникам засідання надано розрахунок освітньої субвенції відповідно кількості класів та їх наповнюваності, вказано на невідповідність фактичних та розрахункових показників мережі класів. Запропоновано поступово привести мережу класів закладів загальної середньої освіти у відповідність розрахунку державної освітньої субвенції.

        Обговорено план оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти громади з урахуванням деталізації термінів виконання  та забезпечення необхідних умов для реалізації даного плану. Більшістю учасників робочої групи підтримано необхідність вирішення питання оптимізації закладів освіти громади. Всі пропозиції та зауваження, які надходитимуть, будуть обговорені та враховані в подальшій роботі.  Необхідно мобілізувати всі зусилля для вироблення алгоритму дій з врахуванням демографічної ситуації, розрахунку освітньої субвенції та надзвичайної ситуації в крані.

       Процес оптимізації буде відбуватися прозоро, відповідно до чинного законодавства, всі додаткові пропозиції будуть опрацьовані в ході громадського обговорення, тому пропонуємо ознайомитись з інформацією про діяльність закладів освіти на сайті відділу освіти Городищенської міської ради за посиланням Завантажити матеріали.

        Щодо питання підготовки до опалювального сезону на 2022-2023 навчальний рік було обговорено можливість переходу закладів освіти на альтернативні види опалення, проаналізовано стан, можливість реконструкції опалювальних систем, котелень та придбання твердопаливних котлів.

Завантажити матеріали


« повернутися

Вхід для адміністратора