A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Під головуванням Прем’єр-міністра відбулася нарада щодо підготовки закладів освіти до навчального року

Дата: 22.07.2022 09:54
Кількість переглядів: 108

 20 липня під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася селекторна нарада щодо готовності до початку нового навчального року та тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях закладів освіти. Зокрема, обговорювалося приведення фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти в готовність.

У нараді взяли участь Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук і очільники регіонів.

«Безпека дітей – найголовніше завдання при підготовці закладів до навчального року. Усі рекомендації вже розроблені. У сховищах мають бути: тепло, світло, вентиляція, вода та все для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги. Навчання дітей і персоналу правильному поводженню під час тривоги мають стати регулярними», – наголосив Денис Шмигаль.

За словами Міністра освіти і науки, нині в усіх регіонах триває робота комісій з огляду будівель, до якої залучені фахівці місцевих підрозділів ДСНС, структурних підрозділів із питань цивільного захисту, освіти і науки місцевих військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

«Комісії повинні видати акт перевірки кожному закладу після огляду. В акті буде визначено стан готовності закладу освіти до початку нового навчального року та надані рекомендації щодо режиму роботи», – зазначив Сергій Шкарлет.

Питання проживання внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях і гуртожитках закладів освіти потребує невідкладного вирішення за участю військових адміністрацій, які мусять забезпечити їхнє переселення в інші безпечні місця.

«У разі початку навчального року в очній або очно-дистанційній формі, заклади вищої, фахової передвищої, професійно-технічної та загальної середньої освіти повинні створити умови для проведення освітнього процесу, облаштувати аудиторії та надати можливість студентам поселитися в гуртожитках», – підкреслив Сергій Шкарлет.


« повернутися

Вхід для адміністратора