A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Допомога від ЮНІСЕФ

Дата: 31.01.2023 08:36
Кількість переглядів: 108

Міжнародний надзвичайний фонд допомоги дітям при Організації Об'єднаних Націй було засновано 11 грудня 1946 року, після закінчення Другої світової війни.  

Протягом  76 років місія ЮНІСЕФ змінювалася у тій мірі, як змінювалися потреби дітей у всьому світі, нині ж допомогу від фонду отримують більш ніж у 190 країнах світу . 

Історія ЮНІСЕФ — це історія про те, скільки хорошого людство може зробити, якщо об'єднається для захисту прав своїх наймолодших і найбільш вразливих громадян.

Сьогодні ЮНІСЕФ активно допомагає й дітям України.

Разом із партнерами фонд запустив комплексну програму «СПІЛЬНО до навчання», яка включає різноманітні аспекти підтримки системи освіти. Зокрема, йдеться про підтримку Всеукраїнської школи онлайн, тренінгів для вчителів, роздачу освітніх наборів для шкіл, обладнання освітніх просторів.

До того ж ініціатива спрямована на захист прав кожної дитини та створення можливостей безперервного навчання під час війни.

У межах ініціативи «Спільно до навчання» 1000 опорних шкіл України отримали по 3000 доларів у гривневому еквіваленті для підтримки освітнього процесу. Ціль фінансування — додатково підтримати школи у організації безперервного навчання дітей у цьому навчальному році. 

Грошову допомогу можна було використовувати на:

  • підтримувальні дрібні ремонтні роботи,
  • підготовку до зимового періоду,
  • придбання навчально-методичних матеріалів. 

Опорний заклад освіти-Городищенський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Городищенської міської ради також отримав цей гранд і використав його на придбання дизельного генератора Hyundai DHY 8500SE потужністю 7,2 кВт, світлодіодних ламп, фарби для проведення дрібного ремонту.

Згідно зі статистикою Державної служби з надзвичайних ситуацій понад третина територій України потенційно забруднені боєприпасами та вибухонебезпечними предметами. Розмінування та знешкодження таких предметів триватиме багато років.Відтак дорослим та дітям потрібно знати правила мінної безпеки: вміти розпізнавати вибухонебезпечні предмети, відрізняти попереджувальні знаки, знати правила поведінки та, головне, виконувати їх.

ЮНІСЕФ спільно з ДСНС України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Національною поліцією України, а також у співпраці з експертами з мінної безпеки, методистом та дитячим психологом Світланою Ройз розробив цикл матеріалів (посібники, плакати, відеоуроки) для дітей та вчителів.

У зрозумілій та доступній формі  діти дізнаються про те, як вберегти своє життя та життя своїх рідних та друзів від загроз вибухонебезпечних предметів.

Учителі ж мають змогу отримати чіткі рекомендації щодо проведення уроків із мінної безпеки для школярів 1-4 класів, 5-11 класів та дізнатися, як пояснювати інформацію дітям різного віку без шкоди їхньому психічному здоров’ю.

Комплекти таких методичних та дидактичних матеріалів надійшли і в заклади освіти громади.

У Опорному закладі освіти-Городищенському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Городищенської міської ради спільно з працівниками регіонального відділення ДСНС облаштовано Клас безпеки, у якому діти зможуть швидко опанувати правила пожежної безпеки, у також вчитимуться діям у разі виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів. Кабінет поділено на тематичні зони: безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, мінної безпеки, домедичної допомоги, психологічного розвантаження, ігрової діяльності. У кабінеті діти мають можливість ознайомитись із методичними матеріалами з мінної безпеки, розробленими фахівцями ЮНІСЕФ та ДСНС, навчитися надавати першу домедичну допомогу, брати участь у корекційно-розвиткових та просвітницьких заняттях широкого спектру актуальних тем.

Також фонд ЮНІСЕФ для потреб закладу освіти надав карімати для сидіння із поліуретану,  одіяла, вогнегасники, ємності для води, дерев’яні полиці для них, насоси, побутову хімію, дві невеликі базові аптечки першої допомоги, два набори для раннього розвитку дітей, чотири набори "Школа в коробці": набір канцелярського приладдя (маркери, пензлі, крейда, глобуси, олівці, лінійки, зошити з вправами тощо), навчальне приладдя для дітей із особливими потребами, яке стане в нагоді нашим учителям та учням під час різноманітних заходів.

Учні та педагоги Опорного закладу освіти-Городищенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Городищенської міської ради щиро дякують Дитячому фонду при ООН (ЮНІСЕФ) за надання фінансової та гуманітарної підтримки на першочергові потреби закладу освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора