A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Створення «Кімнати безпеки» у Городищенському ЗДО №1 "Джерельце"

Дата: 02.02.2023 14:43
Кількість переглядів: 250

Формування стійких та ключових компетенцій у дітей про безпечну поведінку завжди було одним із головних завдань для наших педагогів ЗДО.

З 24 лютого 2022 року питання безпеки вийшло на інший рівень. Нині воєнні ризики є частиною життя, тому маємо бути готовими захистити себе і дітей.

Війна змушує змінювати звичну поведінку: щохвилини може бути повітряна тривога, яку ми не можемо контролювати. З’явилось безліч небезпечних предметів, людей з якими треба знати і вміти, як себе поводити. Саме тому важливо розвинути нові навички, сформувати стійкі компетенції поведінки дітей під час перебування на вулиці і вдома.

Відповідно до рекомендацій МОН України, професійних порад провідного інспектора ВЗНС Черкаського районного управління ГУ ДСНС України Герасимчук Мілени Олександрівни в ЗДО (ясла-садок) №1 «Джерельце» створено «Кімнату безпеки», де зібрано матеріали для систематичної роботи з дітьми дошкільного віку з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя. Дану кімнату облаштовано усім необхідним для проведення цікавих занять, на яких можна в доступній формі для дошкільнят познайомити з правилами пожежної, мінної безпеки, формувати навички самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій. До уваги дітей є пізнавальні відеоматеріали, яскрава наочність, дидактичні матеріали, з допомогою яких педагоги та фахівці ДСНС можуть легко проводити заняття, поєднуючи його з розвагою.

17 січня  2023 року провідний інспектор ВЗНС Черкаського районного управління ГУ ДСНС України  Герасимчук Мілена Олександрівна провела в кімнаті безпеки Городищенського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №1 «Джерельце»  «Заняття із формування безпечної поведінки»  з  вихованцями.

Мета проведення: навчання дій персоналу та дітей у випадку надзвичайної ситуації, дії при знаходженні вибухонебезпечних предметів, навчання дітей правилам пожежної безпеки у побуті, дії під час виникнення пожежі.

 Під час зустрічі з дітьми провідний інспектор розповіла про правила безпечної експлуатації електричних приладів та наголосила на небезпеці при знаходженні вибухонебезпечних предметів.

Використовуючи настільно-друковані ігри та розфарбовки, було закріплено з дітьми модель поведінки в екстремальних ситуаціях, під час виникнення пожежі і поведінки на льоду.


« повернутися

Вхід для адміністратора