A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Відкрито "Клас безпеки"

Дата: 07.04.2023 08:49
Кількість переглядів: 139

Відповідно  до Всеукраїнського проекту, започаткованого  Міністерством освіти і науки України, спільно з ДСНС України, ухваленого розпорядженням КМУ України від 7 вересня 2022 року, за сприяння Городищенської міської ради, відділу освіти  та провідних фахівців Городищенського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області  6 квітня 2023 року в Городищенському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №3 «Веселка» відбулось відкриття «Класу безпеки». Метою проекту  є виховання у підростаючого покоління базового поняття основ безпечного середовища, яке містить у собі знання з правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, формування у вихованців навичок надання домедичної допомоги.

Під час відкриття «Класу безпеки» інспектор сектору ювенальної превенції ВП Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області старший лейтенант Альбіна Корінна пригадала з дітьми правила безпеки дорожнього руху.  

Провідний інспектор ГУ ДСНС Мілена Герасимчук в ігровій формі донесла знання про протипожежну безпеку та вміння діяти в екстремальних умовах. Подарувала дітям тематичні книжечки «Вартові безпеки».

Разом з лікарем КНП «Городищенське МО» Оленою Зубко вихованці в ігровій формі закріпили знання про вміст аптечки першої долікарської допомоги. А дружина юних рятувальників-пожежників «Витязі Перуна» (Городищенського ЗЗСО І-ІІІ ступенів  №2, заступник директора з виховної роботи Вікторія Бабич), презентували вихованцям закладу виставу щодо дій у разі виявлення небезпечних знахідок та закріпили основні  правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. 

У класі вихованці погралися в гру «Тривожний рюкзачок», розповідали вірші про служби порятунку та  дії у надзвичайних ситуаціях. По закінченню заходу на малят чекав сюрприз  – спеціальний автомобіль  з пожежним та рятувальним устаткуванням. Вихованці  мали змогу спробувати самостійно гасити уявну пожежу, тримаючи пожежний рукав. 

Педагоги закладу і діти щиро вдячні працівникам служб порятунку за змістовні розповіді та презентацію інформації про їх професійну діяльність, її важливість та значимість.


« повернутися

Вхід для адміністратора