A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Відкрито чергову кімнату безпеки

Дата: 19.05.2023 14:30
Кількість переглядів: 31

У межах реалізації Всеукраїнського проекту, започаткованого Міністерством освіти і науки України, спільно з ДСНС України, ухваленого розпорядженням КМУ України від 7 вересня 2022 року, за  сприянням відділу освіти  Городищенської міської ради, провідних фахівців Черкаського районного управління ДСНС у Черкаській області, за допомоги батьків  вихованців закладу та жителів села Орловець, спільній праці педагогів та всіх працівників садочка 19 травня 2023 року в Орловецькому ЗДО «Сонечко»  відкрився «Клас безпеки». Створення та функціонування кімнати безпеки сприятиме систематичній підготовці вихованців з питань особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Дошкільники поринули у світ казки-вистави, яку підготували їм батьки та педагоги, де були обіграні різні ситуації завдяки яким діти  набували досвіду безпечної поведінки.

Мілена Герасимчук, провідний інспектор ГУ ДСНС, в ігровій формі донесла знання про протипожежну безпеку та вміння діяти в екстремальних умовах, подарувала дітям тематичні книжечки «Вартові безпеки» та дидактичний матеріал для проведення тематичних занять у ЗДО, провідник безпеки та тематичні плакати.

Ірина Дриль, медична сестра Орловецького ЗДО «Сонечко» закріпила знання вихованців про вміст аптечки першої долікарської допомоги.

Після цікавої казки-вистави на подвір’ї закладу освіти вихованців ЗДО чекав сюрприз – спеціальний автомобіль з пожежним та рятувальним обладнанням. Вихованці приміряли пожежні шоломи, мали змогу посидіти за кермом  автомобіля та найцікавішим для діток було  гасіння уявної пожежі  з пожежного рукава. 

Малята були в захваті від проведеного заходу.

Впевнені, що проведена робота у Орловецькому ЗДО допоможе дітям у майбутньому зберегти своє життя та здоров’я.



« повернутися

Вхід для адміністратора