A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городищенської міської ради Черкаської області

Патріотичний конкурс

Дата: 24.04.2024 15:12
Кількість переглядів: 7

Щороку  Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді проводить обласний патріотичний конкурс учнівської молоді «Герої серед нас» і вихованці Городищенського закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» є його постійними активними учасниками.

Конкурс проводиться з метою виховання у дітей та учнівської молоді патріотизму, розвитку їхніх творчих інтересів з краєзнавства та науково-дослідницької роботи, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України.

Захисників, відважних наших Героїв-земляків наразі багато, тому досліджувати їхній бойовий шлях, брати приклад з них, писати про їхні ратні подвиги – це найменше, що можна зробити для них.

Тож пошукова група з гуртків «Юні скаути» (керівник Петро Клименко) і «Гарт» (керівник Ігор Швець) ЦДЮТ охоче взяли участь у конкурсі та посіли І місце у напрямі «Сучасні борці за незалежність та територіальну цілісність України» з роботою «Загартований в борні».

Їхнім Героєм став житель с. Валява 23-річний Нечипоренко Олексій Віталійович. Діти дослідили життєву історію воїна, опрацювали і узагальнили отриману інформацію, фото матеріали, розповіді знайомих і  рідних воїна. Особливо цікавими були зустрічі з Олексієм, який перебував на реабілітації після важкого поранення. Дитяче захоплення було неймовірним! Гордість і повагу у гуртківців викликало ще й те, що наш Герой, втративши  після важкого поранення стопу, знову повертався до строю. 

Наказом головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного у жовтні 2023 року Нечипоренка Олексія за мужність і успішне виконання завдань під час бою нагороджено Золотим Хрестом. 

Сьогодні, у складі штурмової бригади, Олексій продовжує захищати нашу землю від російських окупантів. 

Олексій – справжній Герой,  який є взірцем для нинішнього і прийдешнього поколінь українців – відважних, гордих, сміливих, вільних і щасливих мешканців незалежної України.

З такими відчайдушними і мужніми людьми як Нечипоренко Олексій ми точно здолаємо ворога, інакше і бути не може!


« повернутися

Вхід для адміністратора